Benvinguts i benvingudes

Aquestes imatges estan sota llicència 'Creative Commons Atribución-No Comercial - No Derivs', si utilitzes alguna t'agrairia que m'ho fessis saber...

dilluns, 5 de febrer del 2007

Viratge

Si busqueu a la hiperenciclopèdia del GREC.NET la definició de viratge trobareu:

viratge:
Tractament al qual hom sotmet les fotografies per tal d’acolorir-les, generalment en transformar l’argent ennegrit en un compost de color, comunament sèpia, blau o verd. La imatge positiva és blanquejada amb ferrocianur de potassi, rentada i introduïda en un bany de monosulfur de sodi (coloració sèpia), d’àcid clorhídric i citrat de ferro amoniacal (viratge blau), de monosulfur de sodi i àcid clorhídric (coloració verda), etc. El viratge també pot ésser efectuat per tenyida en tractar la imatge amb un mordent i sotmetent-la a un bany d'un colorant àcid.

El que no diu és que era una tècnica utilitzada amb la intenció de substituir o modificar els halurs de plata i aconseguir que les imatge perduressin més en el temps i no es fessin malbé amb la llum.
Avui en dia, treballar les fotografies per aconseguir aquest efecte és una barreja d’il·lusió per aprendre noves tècniques i de nostàlgia per voler imitar les fotografies dels nostres avis.
Deixo dos exemples d’aquestes sensacions...

Si les voleu veure més grans, les podeu trobar aquí , amb el temps aniré afegint més...

6 comentaris:

wam ha dit...

preferisc la segona, tot i que m'agradaria vore com queda la mateixa escena, peró plenant més la part dreta de la foto, per tal de que no quedara la torre tan centrada.
bons viratges, crec que són fotos molt ben exposades =)

Masha ha dit...

Me encantan las dos (esa torre en la primera está más derecha que antes, eh? ;-P), pero especialmente la segunda, ese camino que nos lleva a... ¡nunca se sabe!
Lástima de antena, ¡clonación ya!! XD

Bicos!

Xavipat ha dit...

Que mania con el clonar!!! jajajajaja... La verdad es que mi intención no es imitar una foto antigua. Experimento esta técnica por que me gusta el resultado... Ah y el campanario está igual de inclinado que antes!!! no lo he tocado!!!

b7s i picos :-)

jota ha dit...

me gustan los dos virados xavi,pero el encuadre de la segunda es ideal con esa profundidad que da la pasarela...,la antena no me molesta creo que compensa la foto y le da ese tinte de vieja modernidad tan acorde con el virado.

un abrazo y a seguir asi!!

Stunt21 ha dit...

Me encanta la segunda!
Creo que está perfectamente compuesta, la línea de la pasarela es simplemente ideal! :)

Saludos!

Anònim ha dit...

Me encanta la segunda! es perfecta!!!!!

Un abrazo!

Arxius del Blog